Yükleniyor
Machine & Foreign Trade
BuyGlobalBuyGlobalBuyGlobal
(Pzt - Cmt)
info@buyglobal.com.tr
Ataşehir / İstanbul

Endüstri 4.0

Endüstri 4.0

Endüstri 4.0 bir sistemin genel nitelendirilmesidir ve üçayaklı bir organizasyonu ifade eder. Organizasyonun ayakları ise; nesnelerin interneti, hizmetlerin interneti ve siber-fiziksel sistemlerdir.  Sistemlerin birbiriyle iletişim halinde olması esasına dayanan Endüstri 4.0 da’ makineler birbiri ile iletişime geçebilecek, verilerin analizini yapacak ve gerektiğinde insana haber verecektir. Makineler birbirleri ile iletişimi kablosuz olarak sensörler aracılığıyla sağlayacaktır. Tüm bunlar olurken sistem daha az maliyetle çalışacak, daha çabuk üretim yapacak ve çok az fire veren bir işleyişe sahip olacaktır.  Sistemler eski sitemlere göre daha küçük olacak ancak daha fazla güvenlikli üretim yapacaklardır.

 

 

Nesnelerin İnterneti

Makinelerin birbirleri ile kablosuz iletişimini ifade eder. Bu makinelere robotlar da denebilir. Her robotun kendine ait iletişim adresi vardır ve bunlar çok hızlı şekilde birbirileri ile iletişi kurarak değişen üretim stratejisine ayak uydururlar. Karar alma ve uygulama süreçleri oldukça kısadır. Veri analizleri tüm birimlere derhal ulaştırılır.

Hizmetlerin İnterneti: 

Ortaya çıkacak olan yeni hizmet alanlarının olmasını ifade eder. İnternet üzerinden hizmet verecek olan kişiler, hizmet alacak kişileri, bunların arasındaki ilişkiyi sağlayacak yazılımı ve hizmetlerin kendisini içerir.  Eposta hizmetleri, bulut sistemi gibi hizmetler buraya girmektedir.

Siber- Fiziksel Sistemler:

 Sanal dünyanın bir kopyası olarak kendi kendini idare eden sensörleri aracılığıyla işlemlerini gören sistemlerin genel adıdır.

Akıllı fabrikalar geliştirmek, dördüncü sanayi devrimine giren üreticiler için inanılmaz bir fırsat sunmaktadır. Üretim ortamındaki sensörlerden toplanan büyük miktarda verinin analiz edilmesi, üretim varlıklarının gerçek zamanlı görünürlüğünü sağlar ve ekipmanın kapalı kalma süresini en aza indirmek için tahmine dayalı bakım araçları sağlayabilir.  

 

Akıllı fabrikalarda IoT (Nesnelerin İnterneti) aygıtlarının kullanımı, daha yüksek üretkenlik ve daha yüksek kalite sağlar. Manuel inceleme yerine yapay zeka destekli görsel içgörüler kullanmak, üretim hatalarını azaltır, paradan ve zamandan tasarruf sağlar. Minimum yatırımla, kalite kontrol personeli üretim süreçlerini neredeyse her yerden izlemek için buluta bağlı bir akıllı telefon kullanabilir. Üreticiler, makine öğrenmesi algoritmaları uygulayarak hataları, onarım çalışmalarının daha pahalı olduğu sonraki aşamalarda değil, hemen algılayabilir.

Endüstri 4.0 kavramları ve teknolojileri, parçalı üretim ve süreç üretimi dahil olmak üzere her türlü sanayi şirketinin yanı sıra petrol ve gaz, madencilik ve diğer endüstriyel segmentlerde uygulanabilir.

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

tr_TRTR
en_USEN arAR ru_RURU tr_TRTR